4 personen:
Ingredienten:
- 120 gram pure chocolade
- 120 gram roomboter
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 50 gram suiker
- 50 gram bloem
- 0,5 liter vanille roomijs
Bereiding:
- Bren een grote pan water aan de kook.
- Breek de chocolade boven een kleinere pan in stukjes.
- Voeg de boter in blokjes toe
- Hang de kleine pan nu boven het bijna kokende water.
- Je hebt nu een bain marie.
- Laat de chocolade en de boter smelten. Roer af en toe
met een spatel. - Haal zodra gesmolten van het vuur en laat iets afkoelen.
- Klop in een andere pan de eieren met de dooiers en de
suiker door elkaar. - Hang ook deze pan boven de bain marie en klop de eieren
gaar en taai en crèmekleurig. - Neem de pan uit het water en spatel de bloem en de
chola/botermix er door heen. - Laat dit mengsel afkoelen en 2 uur rusten
- Vet 4 kleine vormpjes in met boter en vervolgens
bestuif je ze met bloem. - Klop de overtollige bloem er uit.
- Vul de vormpje stot de rand met het mengsel
- Bak in de voorverwarmde oven op 175 graden gaar
in 8 minuten. - Laat iets afkoelen en serveer met een lekker bol ijs.
- Eet smakelijk!