Warme Chocolade X mas cake met lopende chocolade geserveerd met vanilleroomijs

4 personen:

Ingredienten:

  1. 120 gram pure chocolade
  2. 120 gram roomboter
  3. 2 eieren
  4. 2 eidooiers
  5. 50 gram suiker
  6. 50 gram bloem
  7. 0,5 liter vanille roomijs

Bereiding:

  1. Bren een grote pan water aan de kook.
  2. Breek de chocolade boven een kleinere pan in stukjes.
  3. Voeg de boter in blokjes toe
  4. Hang de kleine pan nu boven het bijna kokende water.
  5. Je hebt nu een bain marie.
  6. Laat de chocolade en de boter smelten. Roer af en toe
    met een spatel.
  7. Haal zodra gesmolten van het vuur en laat iets afkoelen.
  8. Klop in een andere pan de eieren met de dooiers en de
    suiker door elkaar.
  9. Hang ook deze pan boven de bain marie en klop de eieren
    gaar en taai en crèmekleurig.
  10. Neem de pan uit het water en spatel de bloem en de
    chola/botermix er door heen.
  11. Laat dit mengsel afkoelen en 2 uur rusten
  12. Vet 4 kleine vormpjes in met boter en vervolgens
    bestuif je ze met bloem.
  13. Klop de overtollige bloem er uit.
  14. Vul de vormpje stot de rand met het mengsel
  15. Bak in de voorverwarmde oven op 175 graden gaar
    in 8 minuten.
  16. Laat iets afkoelen en serveer met een lekker bol ijs.
  17. Eet smakelijk!
Scroll naar boven