Suus Kuyten auctions

Grootse heropening van Suus Kuyten Horses en eerste editie SK Auctions

Het prestigieus veilinghuis Suus Kuyten Auctions van gerenommeerd amazone Suus Kuyten stond na een jarenlange verbouwing van de paardenstallen van haar eigen manege eindelijk klaar voor de heropening van de locatie. Zo’n mijlpaal mocht natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Besloten is om de vele vaste relaties uit te nodigen voor een groot feestdiner dat gecombineerd zou gaan worden met de allereerste editie van de paardenveiling van SK Auctions!  Op 13 september 2022 was het zover. Er waren gesprekken geweest met meerdere partijen maar uiteindelijk was het goede gevoel gevonden bij Floris & van Maurik. Wij kwamen in beeld vanwege goede referenties en onze klantgerichte communicatie vooraf.  

Bij de aanvraag werd rekening gehouden met 300 gasten. Maar het animo om dit toonaangevende moment mee te maken was onder de genodigden zo groot, dat uiteindelijk 400 gasten naar deze eerste editie van de Suus Kuyten Paardenveiling zijn gekomen. Dankzij zorgvuldige planning, goede communicatie met de opdrachtgever en tijdig opschalen, is de eerste veiling in combinatie met de heropening een enorm succes geworden. 

Een paardenbak als feestlocatie. 

Bij Floris en Van Maurik staan we erom bekend op elke locatie een feest te kunnen organiseren. Maar ook wij waren even verbaasd toen wij hoorden dat het diner in een paardenbak ging plaatsvinden. Maar omdat de locatie net verbouwd was en er prachtig uitzag, konden wij deze samen met de organisatie partners in vier dagen omtoveren tot een luxe festivalterrein met een eetzaal voor 400 personen. Een strakke planning en schema’s voor op- en afbouw zorgden voor een vlekkeloos verloop van het evenement. 

Alle benodigde voorzieningen werden zorgvuldig gepland en geïmplementeerd. Toegankelijkheid voor mindervaliden, veiligheidsvoorschriften naleven en de juiste vergunningen aanvragen zijn cruciaal voor een dergelijk evenement. Hiervoor maakten wij gebruik van de specifieke expertise van Wivaldi, facilitaire partner van SK Events. Het cateringpersoneel is zorgvuldig getraind voor dit evenement en alle veiligheidsvereisten werden hierdoor soepel nageleefd. 

De locatie bracht een extra logistieke uitdaging met zich mee:  Wij hadden een menu samengesteld dat bestond uit drie aparte gerechtjes per gang m.u.v. het hoofdgerecht dat uitgeserveerd werd op bord. Dat zorgde voor een visueel aantrekkelijke en smaakvolle presentatie. Maar de tijd om te lopen van de door ons ingezette keukentent naar de feestlocatie was erg lang. Door de lange afstand tussen keuken en tafel zouden onze gerechten niet allemaal op tijd geserveerd kunnen worden om perfect tot hun recht te komen. Na zorgvuldig uittesten en rekenen kwamen wij erop uit dat wij dit probleem zouden oplossen door op te schalen met bedienend personeel. En daarom hebben wij 20 mensen extra ingezet: de enige manier waarop wij konden komen tot een perfecte uitvoering. 

Een swingende veiling zorgt voor een hoge opbrengst

Het thema van het feest was “casual chic”, met kleuren goud en groen, geïnspireerd door het logo van SK Horses en SK Auctions. De decoratie was elegant en stijlvol, met een nadruk op klasse en uitstraling. Onze cateringpresentatie sloot perfect aan bij het thema, wat het geheel een cohesieve en luxueuze uitstraling gaf. Bekijk onze aftermovie, om een impressie te krijgen van deze spetterende avond. 

Het entertainment was veelzijdig en indrukwekkend. Geen gebrek aan spektakel bij deze heropening. Dankzij een steltenloper, live optredens

 van Candy en Hans Dulfer, passende muziek en lichtshows waren de gasten in opperbeste stemming gebracht. Dat bleek ook uit de onverwacht hoge opbrengst van nagenoeg alle paarden maar zeker ook de speciale veiling voor het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Het kleine paardje Maxima bracht een veelvoud op van wat vooraf was ingeschat.

Naast de veilingen werd door de gasten het sit-down diner in de paardenbak enorm gewaardeerd.  Het diner zelf viel op dankzij de kleurrijke en diverse gerechten. En gedurende het hele evenement konden de gasten genieten van de hapjes, drankjes en een bittergarnituur. Uiteraard hielden wij rekening met speciale dieetwensen zodat elke gast genoot van een passend menu. De dranken varieerden van alcoholische tot non-alcoholische opties, met luxe buitenlands gedistilleerd zoals Ballantine’s Whiskey en Bacardi. Dat de gasten hiervan genoten bleek wel, toen het geplande borrelmoment na het diner langer duurde dan verwacht. 

Transparante, goede communicatie is de sleutel

Na afloop van het evenement werd de tevredenheid gemeten, zowel bij de gasten als de opdrachtgever. De gasten waren enthousiast, met name de optredens en het eten werden hoog gewaardeerd. De communicatie met de opdrachtgever was gedurende het hele proces soepel en efficiënt, wat resulteerde in een hoge mate van tevredenheid. De opdrachtgever waardeert onze transparantie en proactieve communicatie. Misschien het enige smetje op de avond was dat sommige gasten wat langer op hun drankje moesten wachten tijdens het lange borrelmoment na het diner.

“We hebben geprobeerd een transparant evenement en veiling neer te zetten, waarbij iedereen het naar de zin had en die de juiste snaar raakte om SK Horses en SK Auctions op de kaart te zetten, als serieus veilinghuis. Dat is uitstekend gelukt. De samenwerking met Floris en Van Maurik hebben we als erg prettig ervaren. Het is ons duidelijk geworden dat onze vorige cateringleverancier niet te vergelijken is met hun inzet en aanpak.  Wij weten wie we moeten boeken voor de verzorging van ons volgende evenement.” – Suus Kuyten | Owner SK Horses en SK Auctions.

Met onze focus op perfectie in de uitvoering en de soepele communicatie met de opdrachtgever hebben we de eerste paardenveiling van SK Auctions én heropening van de paardenstallen van Suus Kuyten Horses tot een groot succes gemaakt, waarbij elk detail was verzorgd. Wij zijn blij dat onze inzet heeft geleid tot een nieuwe lange termijn relatie en zullen dankzij de ervaring die wij hebben opgedaan, de volgende keer nog beter voor de dag komen.

Eventdetails

Enthousiast geworden en vrijblijvend een offerte aanvragen?

Neem voor uw eventcatering contact op met Floris en van Maurik. 

Scroll naar boven